Mozaik

Így ragyogott a nyár utolsó teliholdja

Somoskőújfalu határából, egy rétről készültek a Salgó várát a teliholddal "öltöztető" gyönyörű felvételek.

Augusztus 19-én a délkeleti égen napnyugta után jó negyed órával bukkant fel a nyár utolsó teliholdja, mely a fotósoknak tökéletes témát adott.

Az éppen fotográfia világnapjára eső szuperholdat örökítettem meg Salgó várával. A fotók Somoskőújfalu határából, egy rétről készültek kevéssel háromnegyed 9 előtt

– mondta érdeklődésünkre a felvételek készítője, Pozsik Gábor.

A megfelelő pillanatban felhők zavartak valamelyest a képbe, de összességében legalább különlegesebbé tették az elkészült végeredményt.

pozsik gábor
pozsik gábor
pozsik gábor

Szerencsés voltam, mivel a domboldalról le tudtam szaladni gyorsan alacsonyabbra a várhoz képest balra, így pár perccel később sikerült újra megörökíteni a Holdat Salgó mögött, immáron felhők takarása nélkül is. Ilyenkor minden másodperc számít, nagyon gyorsan kell kiválasztani a pontos helyet menet közben

– részletezte a fotók készítésének körülményeit a fiatalember.

A képek semmilyen tartalmi módosítást nem tartalmaznak, nagy teleobjektívvel készültek, légvonalban közel 3 kilométeres távolságból. Ezért ilyen különleges a vár valamint a Hold aránya a fotókon.

Kapcsolódó
Csodás fotókon a telihold és a fiatal gólyák randevúja
A fiatal fotós számára a nyárközép teliholdja adott alkalmat arra, hogy legkedvesebb madarát és a leginkább kedvelt fotós témáját együtt tudja megkomponálni a felvételein. 
Olvasói sztorik