Mozaik

Világháborús lövedéket fogott egy 9 éves fiú a csepregi tóban

facebook/Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság
facebook/Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság
25-30 centiméter hosszúságú II. világháborús lövedék került elő a vízből.

A mágneshorgászok sok különleges tárgyat emeltek már ki a hazai vizekből, a 9 éves Patrik viszont augusztus 24-én, szombaton egyenesen egy II. világháborús lövedéket hozott a felszínre a csepregi téglagyári tóból, írta a vaol.hu.

Patrikkal hatéves kora óta járunk halra horgászni. A házunkhoz közeli téglagyári tóra napok óta lejártunk, de hal helyett mindenféle más akadt. Gondoltunk, hozzuk a 150 kilogrammos mágnesünket, és megnézzük mi van a vízben. Eleinte kisebb dolgok kerültek elő, de az egyik pillanatban a fiam szólt, valami nehezet talált. Az iszapos mederből segítettem neki kihúzni, amint a parton lefolyt róla a homok és a víz, úgy sápadtam el. Rájöttem, ez egy lövedék, ez már nem móka. Azonnal hívtam a csepregi tűzoltókat, akik megerősítették, ez egy lövedék

– mondta a portál érdeklődésére az édesanya Papp Eszter.

A tó környékét szombaton nem sokkal dél után lezárták, miután bebizonyosodott, hogy egy 25-30 centiméter hosszúságú II. világháborús lövedék került elő a vízből. A területet nappal és éjszaka polgárőrök vigyázták.

A tűzszerészek vasárnap délelőtt érkeztek ki. A szakemberek úgy ítélték meg, hogy a lövedék biztonságosan elszállítható, így azt megsemmisíteni a központi telephelyre vitték.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik