Mozaik

Balatoni kastélyban éjszakázott több ezer fecske

Facebook / Sir David Balaton Castle
Facebook / Sir David Balaton Castle
Az apartmanokat is hamar elfoglalták.

Országszerte didiregnek a fecskék, összezavarodva keresnek maguknak száraz, biztonságos menedéket.

Az ország több pontjáról számoltak be az utóbbi órákban nehéz helyzetbe került fecskékről. A Balaton part menti részén az autók között, az úttesttől néhány centiméterre cikáznak, félő, hogy tömegével kerülhetnek a kerekek alá.

Egy balatonszepezdi kastélyba szó szerint bemenekültek a bőrig ázott madarak, ahol jó szívvel látták őket vendégül. A kazánházban, a garázsban és az apartmanokban húzták meg magukat.

Vendég fecskék a garázsban, és ahol éppen nyitott ajtót találtak. Egyre többen jönnek, remélem teltház lesz! Talán így sikerül túlélniük ezt az időt!

– posztolták a házigazdák a Facebookon.

A garázsba, a kazánházba és a lépcsőházba továbbra is bejöhetnek..Tegnap körülbelül 2000 példány érkezett. A lépcsőházban nagyon sok volt, az apartmanokból végül a bútorok védelme miatt kellett kitessékelni őket. Jelenleg többségük a szabadban repked, körülöttünk rengeteg fecske “bogarászik”. Reméljük, találnak maguknak biztonságos helyet, vagy visszaköltöznek estére hozzánk

– mesélte Kis-Gali Edit a Sokszínű vidéknek.

Néhány órája írt a Sokszínű vidék arról, hogy a vándorló fecskéket megállásra készteti az extrém hideg, esős idő. Arról, hogyan tudunk segíteni a bajba jutott állatoknak, a korábbi cikkünkben olvashatnak.

Ha a fecske remeg, gubbaszt, akkor óvatosan helyezzük egy dobozba, és tegyünk meleg vizes palackot mellé. Amennyiben indokolt, a kezünkben tartva óvatosan hajszárítóval is meg lehet szárítani és átmelegíteni.

Kapcsolódó
Alighanem Ráckevén van az ország legmenőbb fecskepelenkája
Kovács Gittának megtetszett egy ház eresze alatt elhelyezett fecskepelenka, és lefotózta azt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik