Átadták az Év Hős Kutyája díjat

Számos módon lehetnek segíségünkre a kutyák a mindennapi életben vagy speciális helyzetekben.

Terápiás kutyák, mentőkutyák, rohamjelzők, vakvezetők, személykereső kutyák, drogkereső kutyák, hallássérült-segítő és mozgássérült-segítő kutyák is azon dolgoznak, hogy segítség az embereket a hétköznapjaikban vagy speciális feladatokban.

Jelen vannak az életünk minden fontos, embert próbáló, válságos, vagy éppen hétköznapi pillanatában. Megtalálnak, segítenek, elvezetnek, előre jeleznek, akár meg is gyógyítanak. Igazi hősök ők – ezért szánjuk nekik ezt a díjat minden évben!

– írják a versenyt szervező hoskutya.hu oldalon.

Az Év Hős Kutyája” verseny célja az volt, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel jutalmazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap, mint nap embereken segítenek.

A jelöléseket szervezetek, kutyakiképzők, önkéntesek és rajongók is leadhatták.

A győztes Hope, a 8 éves német juhász lett, a Spider Mentőcsoport „munkatársa”, Lehoczki László hű társa, aki Mancs kutyájával vált világhírűvé többek között az 1999-es törökországi földrengés során. Hope rom-, személy- és nyomkereső. Élő és elhunyt emberek keresésére valamint romkutatásra van specializálva. Legutolsó sikeres nemzetközi bevetésük 2023-ban volt szintén Törökországban és Líbiában.

Kapcsolódó
Tizennyolc éve hunyt el Mancs, a legendás mentőkutya
Mancsról, a híres magyar mentőkutyáról szinte mindenki hallott az országban. Ő volt minden idők legsikeresebb hazai keresőkutyája.