Ahogy valójában főzni kellene a spagettit

A legtöbb ember szereti a spagettit. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik.

Ugye a recept egyszerű: vegyünk egy fazekat, töltsük meg háromnegyedig vízzel, tegyünk bele sót és egy kevés olajat, majd tegyük oda forrni. A lobogó vízbe tegyük a tésztát és néhány perc múlva kész is vagyunk. A tésztára öntjük a szószt és ehetünk is.

Ha ez alapján főztük eddig a tésztát, akkor rossz úton jártunk.

Legalábbis ezt állítja Harold McGee, a Keys to good cooking (A jó főzés kulcsai) című könyv szerzője, aki olyan módszert javasol, amely segítségével sok energiát, vizet és időt spórolhatunk.

McGee szerint fazék helyett serpenyőt érdemes használni, mivel a fekvő spagettinek kevesebb víz is megteszi. Azt javasolja, hogy a tésztát egyből tegyük bele a hideg vízbe, ne várjuk meg, amíg a víz felforr, így a tésztaszálak nem ragadnak össze. A főzésnél megmaradt vizet ugyanakkor felhasználhatjuk a szósz elkészítésénél is.