Így vadítsd meg májjal az erdei gombás palacsintát!

Gomba, petrezselyem, palacsinta, mangalica szalonna, vadmáj remek együttműködése egy receptben.

Tartalmas és különleges recept. Az illatok is páratlanok, főzés közben belengik a konyhát, az ízvilág páratlan. Ez a reszteltmájas palacsinta.

A petrezselymes palacsintatészta elkészítése

Hozzávalók: 1 liter házi tej, 20-25 deka liszt, 3 tojás, késhegynyi só és cukor, 1 csokor petrezselyem.

A késhegynyi sót és cukrot hintsünk a liter tejbe, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, a három tojás sárgáját és az apróra vágott petrezselymet. Legalább egy órán át pihentessük, ha szükséges, tejjel hígítsuk tejföl sűrűségűre. A tojások fehérjét felverve keverjük a palacsintatésztába, amit az átlagosnál vastagabbra süssünk. Ez az adag mintegy tíz palacsinta elkészítéséhez elegendő.

Az erdei gombás, resztelt vadmáj elkészítése

Hozzávalók: 70 deka őz, vagy bármilyen vadmáj, 25 deka vöröshagyma, 20 deka erdei gomba, 20 deka füstölt mangalicaszalonna, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál frissen őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika. A körethez: 50 deka  vöröshagyma, 10 deka vaj, 5 deci házi tejfel, 3-4 gerezd  fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

A füstölt mangalica szalonnát apró kockákra vágva süssük ki, majd a zsírján a karikára vágott hagymát dinszteljük meg. A májat széles, metélt vékonyságú csíkokra szeleteljük fel, és a fűszerekkel elkeverve három-négy perc alatt süssük meg. Sót ne tegyünk bele, mert a máj könnyen megkeményedik tőle.

Köretnek, külön serpenyőben a fél kiló nagy kockákra vágott vöröshagymát vajon kevés sóval pároljuk üvegesre.

A kész resztelt májjal hüvelykujj vastagon töltsük meg a palacsintákat. Fokhagymás, petrezselymes tejföllel leöntve, vajban párolt hagyma kockákkal tálaljuk.