Hozzávalók
Ha már igazi kényeztető sütire vágyunk, akkor az legyen a legjobb alapanyagokból. Először is válasszunk jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét.
Elkészítése
A krémet készítjük el először, mert legalább 4 órán át hűtőben kell pihentetni. A csokoládét apróra vágjuk, a nem felvert habtejszínnel és a felszeletelt vajjal együtt tálba tesszük, gőz fölött folyamatosan kavargatjuk, amíg a csokoládé felolvad és krémes állagú lesz. Mikor lehűlt, rumaromával ízesítjük fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjjel is hűtőben maradhat. Elkészítjük a tésztát. A vajat a cukor felével kikavarjuk. A csokoládét felolvasztjuk, amikor kihűlt, hozzákeverjük.
Két egész tojást és négy tojássárgáját egy tálba tesszük és felverjük. A csokis keveréket hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót is beletesszük. A tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk és a csokis masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Minél kisebb tepsibe tesszük, annál magasabb lesz a süti. 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük, majd 170 fokon sütjük még nagyjából 10 percet. A hideg krémet kivesszük és mixerrel pár percig verjük, amíg kenhető állagúvá válik, megkenjük vele a lehűtött lapot. A csokoládét, a vajjal és a tejjel felolvasztjuk, hagyjuk hűlni, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Lehűtjük és szeletelhetjük.
A receptért köszönet a Ketkes.com oldalnak.