Mutasd meg a szereteted rózsás-almás sütivel

A szeretteinket valami igazán különleges és finom sütivel szeretnénk meglepni, akkor készítsük el a „szívtől - szívnek almás rózsát”.

A receptért köszönet greenhealthycooking oldalnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

+

Fotó: greenhealthycooking.com

Elkészítés

Melegítsük a sütőt 180 ° C-ra. Töltsünk meg egy nagy tálat langyos vízzel facsarjuk bele a citrom felét. Mossuk meg, magozzuk ki az almát és szeljük vékony szeletekre és tegyük bele a citromos vízbe, amíg az összes almát felszeleteljük.

A dióbelet törjük össze és terítsük szét egy tepsiben. Kb. 8 percre tegyük forró sütőbe, majd vegyük kis és tiszta konyharuhában átdörzsölve amennyire lehet, szabadítsuk meg a külső hártyától. Ha szükséges törjük még megy egy picit majd tegyük hozzá a lisztet, a tojást, az olajat a 2 evőkanál szirupot és  keverjük össze. A sima tésztát terítsük szét egy szív formájú „tepsiben”. Kézzel finoman lapítsuk szét, úgy, hogy a sütőforma alján és oldalán is egyenletes és kb. 2-3 cm vastag legyen a tészta.

Ezután az almaszeletek a fotón látható módon elhelyezzük a tésztán ( ha a szeletek nem jól formázhatók, akkor tegyük pár percre forró vízbe).

Egy kis tálban habverővel keverjük össze a sűrített tejet, az 1 tojást, a 2 tojássárgáját, és ¼ csésze szirupot. Lassan és óvatosan öntsük a „pudingos” krémet az almaszeletekre.

Helyezzük tepsinket egy tepsibe, hogy az estlegesen kiszivárgó olaj ne a sütő aljára csöpögjön.

Süssük 35-40 percig 180 ° C-on, amíg a tészta kérges lesz és az alma teteje barnulni kezd. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd további 1 órát tegyük hűtőbe, hogy a sodó kellőképpen megszilárduljon a süti tetején.

Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: greenhealthycooking.com