Hozzávalók
- 8-10 db közepes burgonya
- 8-9 dkg vaj
- 1 kávéskanál szárított- vagy 1 teáskanál fokhagyma
- 1 teáskanál szárított kakukkfű vagy rozmaring
- 5 dkg parmezán sajt
- Só, bors
Elkészítése
Hámozzuk meg a burgonyát. Szeleteljük minél vékonyabb szeletekre!
A lereszelt parmezánt szórjuk a burgonyaszeletekre. Adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet (vagy rozmaringot). Olvasszuk fel a vaj felét, és öntsük rá a burgonyára. Jól keverjük össze a hozzávalókat.
Kenjük ki a muffinsütőt a maradék vajjal, majd ezután rakjuk egymásra a burgonyaszeleteket és a tetejét is szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel.
Süssük meg előmelegített sütőben 180 ° C-on, kb. egy óráig.
Miután kivettük a sütőből hagyjuk, hogy a tornyok hűljenek pár percig, majd óvatosan késsel emeljük ki a sütőből és tegyük ízlésesen tányérokra. Díszítsük kakukkfűvel vagy rozmaringgal.