5 perc alatt elkészül a nyár legfinomabb fagyija – Mutatjuk a roppanós csokiöntetet is

A nyár egyik legnemesebb és legkívánatosabb hűsítője a fagyi, persze van, akinek csak a sör után.
Kapcsolódó cikkek

Szeretjük a csoki fagyit, a tiramisut, a vaníliát és nyár lévén leginkább a gyümölcsfagyit. Sok-sok gyümölccsel!

Márpedig ha szeretjük, akkor érdemes otthon elkészíteni, hogy tényleg olyan legyen, amilyet szeretnénk. Kicsit kalóriaszegény vagy éppen tejszínes és csokis. Most két legyet üthetünk egy csapásra, mert mindkét változatot elkészíthetjük roppant egyszerűen.

Színtisztán joghurtos, családi adagban 5 perc alatt

Hozzávalók

Elkészítés

A joghurtot elkeverjük a mézzel-cukorral és a vaníliával majd formába öntjük. Ha nem ragaszkodunk a szokványos “kiszereléshez”, akkor egy nézet alakú formába töltsük, kb 2-4 cm magasan. Rátesszük a gyümölcsöket, fagyasztóba tesszük 2-3 órára, kivesszük és roppantva törhetjük, mint egy csokit. Díszíthetjük gyümölccsel, sziruppal és tejszínnel.

Joghurtos tejszínes változat

A hozzávalók hasonlóak a joghurtos verziónál leírtakhoz, de a 8dl joghurtból 2 dl-t habtejszínnel pótolunk, tehát az arány 6 dl joghurt 2dl tejszín. Ez persze ízlés szerint változhat.

Elkészítés

A habtejszínt habbá verjük, hozzáöntjük a joghurtot, majd a fent leírtaknak megfelelően folytatjuk.

Ráadás csokiöntet, roppanósan

Csupán három hozzávaló szükséges. Lehetőleg, jó nagy adagot készítsünk belőle, mert mindenki imádni fogja.

Hozzávalók:

Elkészítés

A kókuszzsírt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a reszelt csokoládét, a sót, majd melegítsük fel. Mikor felolvadt, keverjük el, és öntsük rá a fagyira. Ha megkötött, egy nagyon ropogós kérget képez a jéghideg, krémes massza köré.

És persze az idei év legjobb Balaton-parti fagyiját se hagyjátok kóstoló nélkül!