10 konyhai eszköz új, praktikus felhasználási módja

Ki mondta, hogy a krumplihámozó csak a krumpli hámozására használható? A legtöbb konyhai kellék rendeltetése mellett sokféleképpen bevethető főzéskor, sütéskor.
Kapcsolódó cikkek

Aprítsuk konyhai robotgéppel a csirkehúst

Viszlát villa, a te időd lejárt. A főtt csirkét egyszerűen helyezzük a robotgépbe és kész is a hozzávalónk.

Tisztítsuk a zellert zöldséghámozóval

Ha te sem szereted, hogy a zeller húrjai étkezés közben folyton beleragadnak a fogaid közé, van egy  hírünk. Mindössze annyit kell tenned, hogy fogyasztás előtt zöldséghámozóval megtisztítjuk a szálaktól az oldalait.

Amit használhatunk az eper csumájának eltávolításához is

Jogos, hogy a zöldséghámozók többnyire a burgonyákhoz kerülnek elő a fiókokból, de az eper pucolására is nagyszerűen szuperál.

Szeleteljük a hagymát alma magozóval

Figyeljetek érzékeny emberek: ha hagymahámozás közben rátok tör a sírás, felgyorsítja a folyamatot, ha almamagozóval csináljátok.

Használjunk sajtreszelőt a vaj olvadásának felgyorsításához

Nemcsak egyszerűbbé teszi a többi összetevővel való vegyítést, de hamarabb is olvad reszelve. Persze csak akkor, ha elfelejtetted kivenni a hűtőből sütés előtt.

Tegyük könnyebbé az almamagozást dinnyekanállal

A főként déli gyümölcsök tálalásához használt eszköz sokat segít az alma magozásánál is. Nem kevés időt spórolhatunk meg vele az almás sütemények készítésekor.