Otthon készült

Mindent visz a nagyi vasalójával készített faszenes csirkemell

Receptje nem bonyolult, de tárgyi szükséglete van: a faszenes vasaló.

Előkészítése egyszerű: a csirkemellet bepácoljuk – olaj, mustár, őrölt feketebors, pici pirospaprika, erős paprikakrém, szójaszósz – és fél napig hűtőben pihentetjük.

Elkészítése sem ördöngős. Faszenet kell izzítani, s ha jól átizzott, megtöltjük vele nagyszüleink régi munkaeszközét, a faszenes vasalót. Talpa gyorsan átizzik, így kezdődhet a sütés.

Fotó: szederindaetterem.hu
Fotó: szederindaetterem.hu

A faszén izzásban tartásához olykor lóbálni kell a vasalót, és a vastárcsán a húson hagyni és nyomogatni kell. Ha megpuhult, készen is vagyunk.

A húst sózni csak a tárcsán szabad, mert értékes leveit a pácba szívná a só, a hús pedig száraz maradna!

A vasalt csirkét rizzsel, krumplival, zöldséges körettel tálalhatjuk, mellé savanyúságot is kínálhatunk. Egészségünkre!

Itt megnézheted egy rövid videón, hogyan készül:

Címfotó: muskatlibufe.blogspot.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik