Karácsonyi csemege: így készül a kandírozott narancshéj

A kandírozott finomságokat karácsony környékén szoktuk készíteni, talán azért, mert ekkor fogyasztunk nagy mennyiségben citrusféléket, főleg narancsot.
Kapcsolódó cikkek

Héjából ínycsiklandozó kandírozott finomságot készíthetünk. A kandírozás egyfajta tartósítási eljárás, melynek az a lényege, hogy a gyümölcsben található vizet cukorral helyettesítjük. Időigényes művelet, mivel elég sok időbe telik, mire a víz helyét átveszi a cukor, de ha sikerül, kitűnően tartósítottuk a gyümölcsöt.

Fontos tudni, hogy kandírozásra a már érett, de még kemény gyümölcsök az alkalmasak

A citrusfélék mellett ananászt, almát, barackot, cseresznyét, meggyet, szilvát és szőlőt is tartósíthatunk ezzel az eljárással.

A narancshéj kandírozása talán a legismertebb és a legnépszerűbb a gyümölcsök ilyen jellegű tartósítása közül.

Fotó: cookdiary.net

 

Tálalhatjuk magában édességként, de használhatjuk például muffinok díszítésére, de akár sütemények – püspökkenyér – tésztájába is keverhetjük. Másik nagyszerű fogyasztási módja, ha joghurtba, müzlibe keverjük.

Kapcsolódó recept >>> Így készíts levelestésztából szaloncukor sütit