Itt vannak a didergős fagyok, miért ne használnánk ki? Itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk gyermeki énünket és megalkossuk életünk első jéggömbjét!
Jó móka lesz!
A fagyos csodához nem szükséges hozzá más csak meleg öltözet, jó szappanbuborék, türelem, na és fagypont alatti hőmérséklet, ideális esetben -7 fok alatti. Ha minden adott, akkor akár neki is kezdhetünk, és megnézhetjük, hogy az apró gömbök hogyan alakulnak át szebbnél szebb varázslatos formákká.
A hópelyhek is valóságos gyémántok a nagyító alatt, de a szemünk előtt átalakuló, szappanbuborékok is fantasztikus szépséggel ajándékoznak.
Angela Kelly fényképész és fia meg is örökítette a kristályos gyönyörűségeket. A kisebb buborékok rögtön megfagytak, és mint egy vékony üveg chips hullottak a földre.
Arra is volt példa, hogy az időközben felkelő nap sugarai a hajszálvékony jéggömbök tetejét rögtön megolvasztotta, majd azok közül némelyik rögtön vissza is fagyott. Szebbnél szebb fotókat készítettek és készítenek a téli szezonokban, melyeket méltán csodál a világ. Ne felejtsük, közöttük van a méltán neves Hope Carter is.
Az igazi varázslathoz -7 foknál hidegebbre van szükség
A kemény téli körülmények között először egy helyen kristályosodik ezek elkezdenek terjedni. Az alábbi videó -15 fokban készült.
Lélegzetelállító minden formában
Ahogyan a hópelyhek, úgy a buborékok minden darabja egyedi. Még ha megolvad, vagy összetörik, akkor is bámulatos látvány.
Figyeljük meg az átalakulást
A buborékok kristályosodásának látványa talán a legcsodálatosabb része az egész dolognak. Minden részletét láthatjuk a pazar metamorfózisnak.
Semmihez sem hasonlítható élmény
Annak ellenére, hogy ezek a buborékok végül megolvadnak vagy morzsolódnak,szerencsére finom szépségére mindig emlékezni fogunk.
Örökítsük meg
Nem szükséges profi fotósnak lenni, de gyakorlat mindenképp szükséges ahhoz, hogy örök emléket készítsünk a gömbökről. Angela szerint nem számít, hogy kerek, torz, kicsi vagy nagy, bármilyen fotót is készítünk, mindig szeretjük majd nézegetni.
A fényviszonyok fontosak
Ha profi képet szeretnénk készíteni, akkor mindenképp fontos a fény, illetve a megvilágítás.
Úgy gondolod, hogy öreg vagy már ehhez?
Nos a költői kérdésre csak egy válasz lehet. Nem! A buborékfújáshoz sosem vagyunk öregek.
Próbáld ki magad!
Az üzletben kapható buborékfújót is kipróbálhatjuk, de hoztunk egy receptet is.
1. Sima buborék
- 5 dl langyos víz
- 2,5 dl jó minőségű mosogatószer (Jar)
- 3 evőkanál glicerin ( gyógyszertárban kapható)
- 1 teáskanál cukor
Keverjük össze az összetevőket, óvatosan, mert habzik. Hagyjuk állni egy napot. Használat előtt kicsit rázzuk össze és már fújhatjuk is. A receptért köszönet spórolok.blognak.
2. Erős fagy esetén tegyünk bele több glicerint, 5-6 evőkanálnyit, és lassan fújjuk!
3. Ha az alaprecepthez lényegesen több glicerint adunk (kb. 1 dl), akkor masszívabb gömbünk lesz, igaz, hogy nehezebben fagy meg. Jó szórakozást kívánunk!
Ha nincs kedvünk a készítéssel bajlódni, akkor készen is vásárolhatunk buborékfújó folyadékot.
Videón a teljes folyamat
Várjuk fotóitokat!
Küldjétek el az info@sokszinuvidek e-mail címre vagy töltsétek fel facebook oldalunkra.
Fotók: Angela Kelly