Használd ki a mínuszokat, készítsd el életed első jéggömbjét, és mutasd meg

Fantasztikus dolgokra képes a természet, ezt bizonyítják a világhálón rohamosan terjedő fotók a megfagyott buborékcsodákról.
Kapcsolódó cikkek

Itt vannak a didergős fagyok, miért ne használnánk ki? Itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk gyermeki énünket és megalkossuk életünk első jéggömbjét!

Jó móka lesz!

A fagyos csodához nem szükséges hozzá más csak meleg öltözet, jó szappanbuborék, türelem, na és fagypont alatti hőmérséklet, ideális esetben -7 fok alatti. Ha minden adott, akkor akár neki is kezdhetünk, és megnézhetjük, hogy az apró gömbök hogyan alakulnak át szebbnél szebb varázslatos formákká.

A hópelyhek is valóságos gyémántok a nagyító alatt, de a szemünk előtt átalakuló,  szappanbuborékok is fantasztikus szépséggel ajándékoznak.

Angela Kelly fényképész és fia meg is örökítette a kristályos gyönyörűségeket. A kisebb buborékok rögtön megfagytak, és mint egy vékony üveg chips hullottak a földre.

Arra is volt példa, hogy az időközben felkelő nap sugarai a hajszálvékony jéggömbök tetejét rögtön megolvasztotta, majd azok közül némelyik rögtön vissza is fagyott. Szebbnél szebb fotókat készítettek és készítenek a téli szezonokban, melyeket méltán csodál a világ. Ne felejtsük, közöttük van a méltán neves Hope Carter is.

Az igazi varázslathoz -7 foknál hidegebbre van szükség

A kemény téli körülmények között először egy helyen kristályosodik ezek elkezdenek terjedni. Az alábbi videó -15 fokban készült.

Lélegzetelállító minden formában

Ahogyan a hópelyhek, úgy a buborékok minden darabja egyedi. Még ha megolvad, vagy összetörik, akkor is bámulatos látvány.

Figyeljük meg az átalakulást

A buborékok kristályosodásának látványa talán a legcsodálatosabb része az egész dolognak. Minden részletét láthatjuk a pazar metamorfózisnak.

Semmihez sem hasonlítható élmény

Annak ellenére, hogy ezek a buborékok végül megolvadnak vagy morzsolódnak,szerencsére finom szépségére mindig emlékezni fogunk.

Örökítsük meg

Nem szükséges profi fotósnak lenni, de gyakorlat mindenképp szükséges ahhoz, hogy örök emléket készítsünk a gömbökről. Angela szerint nem számít, hogy kerek, torz, kicsi vagy nagy, bármilyen fotót is készítünk, mindig szeretjük majd nézegetni.

A fényviszonyok fontosak

Ha profi képet szeretnénk készíteni, akkor mindenképp fontos a fény, illetve a megvilágítás.

Úgy gondolod, hogy öreg vagy már ehhez?

Nos a költői kérdésre csak egy válasz lehet. Nem! A buborékfújáshoz sosem vagyunk öregek.

Próbáld ki magad!

Az üzletben kapható buborékfújót is kipróbálhatjuk, de hoztunk egy receptet is.

1. Sima buborék

Keverjük össze az összetevőket, óvatosan, mert habzik. Hagyjuk állni egy napot. Használat előtt kicsit rázzuk össze és már fújhatjuk is. A receptért köszönet  spórolok.blognak.

2. Erős fagy esetén  tegyünk bele több glicerint, 5-6 evőkanálnyit, és lassan fújjuk!

3. Ha az alaprecepthez lényegesen több glicerint adunk (kb. 1 dl), akkor masszívabb gömbünk lesz, igaz, hogy nehezebben fagy meg. Jó szórakozást kívánunk!

 

Fotó: spórolok.blog.hu

Ha nincs kedvünk a készítéssel bajlódni, akkor készen is vásárolhatunk buborékfújó folyadékot.

Videón a teljes folyamat

Várjuk fotóitokat!

Küldjétek el az info@sokszinuvidek e-mail címre vagy töltsétek fel facebook oldalunkra.

Fotók: Angela Kelly