Sajtos palacsinta, amiből a sok is kevésnek bizonyul

Íme a bizonyíték, hogy a sós palacsintáért is rajonghat a család.
Kapcsolódó cikkek

Könnyen elkészíthető,  nagyon finom és vendégvárónak is a legjobb választás! A receptért köszönet a bidista.com-nak.

Az egyszerűség kedvéért a hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók

Elkészítése

A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel verjük fel. Az ízharmóniáért és a palacsinta szép színéért tehetünk bele a cukrot és verjük tovább. Adjuk hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. Keverjük a lisztbe a sütőport óvatosan. Amikor tésztaállagú, öntsük hozzá a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat és a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. Tejföllel, esetleg majonézzel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha további változatosságot szeretnénk vinni a palacsinták világába, akkor tölthetjük sajtkrémmel, vagy otthon készült májkrémmel, húskrémmel.