Aki szereti a meggyes pitét, de mégis valami újszerűre vágyik, annak érdemes elkészíteni ezt a varázslatot. Nem csupán pazarul mutat, de finom, omlós és édesen savanyú. A receptért köszönet a ketkes oldalnak.
Hozzávalók a tésztához
- 20 dkg vaj
- 1 db tojás sárgája
- 3 bögre liszt
- 1 bögre joghurt (2,5 dl-s )
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez
- 50 dkg magozott meggy
- 1/2 bögre cukor
Elkészítés
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a sütőport és a sót, a vaníliás cukrot és, keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat és a joghurtot, és gyúrjuk össze egy lágy tésztává. Ha szükséges akkor még adhatunk hozzá lisztet. Miután jól összedolgoztuk, nyújtsuk el a tésztát 3 mm vastagságúra, majd vágjuk 20-30 cm hosszú és 7-8 cm széles csíkokra.
A tésztaszeletek közepére rakjunk meggyet, szórjuk meg cukorral és tekerjük fel mindegyiket külön – külön.
A tésztarudakat rakjuk egy kerek sütőformába, csiga alakot alkotva. Tegyük be a sütőbe és süssük 200 fokon, ameddig szép aranyszínű lesz (kb. 30 – 40 perc).
Amikor a pite elkészült vegyük ki a sütőformából, szórjuk meg porcukorral majd szeleteljük.
Jó étvágyat!