Három grillezett burgonya recept, amit vétek lenne kihagyni

A burgonya finom, a grillezésnek szezonja van. Miért ne kombinálnák őket?
Kapcsolódó cikkek

Grillezett fokhagymás krumpli

Fotó: Delish

Az egyik személyes kedvencünk. Vágjuk hasábokra a burgonyát, majd öntsük nyakon olívaolajjal és ízesítsük fokhagymával és sóval. Grillezzük közepesen magas hőmérsékleten, amíg elszenesedik, majd ha kész, díszítsük petrezselyem zölddel.

Rácsos krumpli

Fotó: Delish

Ez a sült és ropogós krumpli közötti tökéletes átmenet: a belseje megmarad krémesnek, míg a külseje teljesen átsül. Vágjunk vékony csíkokat a burgonyában ügyelve arra, hogy ne vágjuk el teljesen, ezzel biztosítva az íncsiklandozó megjelenést. Öntsük le olívaolajjal, majd mehet a grillrácsra közepes hőmérsékleten. Ha átsült, a tetejére egy kanál tejföl és őrölt pirospaprikát javaslunk.

Vajas krumpli

Fotó: Delish

Ha kempingezés közben kiadós táplálékra van szükséged, akkor a steak mellé válasszuk a grillezett burgonyakockákat. Vágjuk a krumplit harapás méretű darabokra és helyezzük azokat egy fóliára. Fűszerezzünk ízlés szerint és a tetejére helyezzünk teavajat. Csavarjuk be szorosan a fóliát és süssük körülbelül 15 percig.

Burgonyás bundában forgatott gombás-sajtos hústekercs
Ha kipróbáljátok, akkor ez a finomság, biztos, hogy család kedvence lesz.

(Delish)