Hozzávalók 12 adaghoz
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa (levéllel együtt)
- 2 nagy db zeller (levéllel együtt)
- 6 közepes fej vöröshagyma
- 5 db zöldpaprika
- 0.5 fej fokhagyma
- 4 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése
- Elektromos zöldségaprítóval apróra ledarálunk mindent nyersen.
- Lábasba tesszük a hozzávalókat, olajat, sót, borsot szórunk rá, és elkezdjük párolni. Ha kevés az olaj, egy kicsi mehet még rá, esetleg egy kevés víz is.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni, kiadagoljuk, majd a fagyasztóba helyezzük. Célszerű jégkocka tartót használni, de ha nincs, akkor uzsonnás zacskó is megteszi. Kellő mennyiséget beleteszünk, laposra eloszlatjuk az adagot benne, hogy ha megfagy, akkor törhető legyen.
- A következő leveskészítés alkalmával használjuk bátran.
A receptet a nosalty.hu-n találtuk.
(kiemelt kép: Thinkstock)