Így készíts utánozhatatlan ízvilágú leveskockát házilag

Egészségesebb és finomabb, mint a boltban kapható termékek, ráadásul könnyen elkészíthető.

Hozzávalók 12 adaghoz

Elkészítése

  1. Elektromos zöldségaprítóval apróra ledarálunk mindent nyersen.
  2. Lábasba tesszük a hozzávalókat, olajat, sót, borsot szórunk rá, és elkezdjük párolni. Ha kevés az olaj, egy kicsi mehet még rá, esetleg egy kevés víz is.
  3. Ha kész, hagyjuk kihűlni, kiadagoljuk, majd a fagyasztóba helyezzük. Célszerű jégkocka tartót használni, de ha nincs, akkor uzsonnás zacskó is megteszi. Kellő mennyiséget beleteszünk, laposra eloszlatjuk az adagot benne, hogy ha megfagy, akkor törhető legyen.
  4. A következő leveskészítés alkalmával használjuk bátran.

A receptet a nosalty.hu-n találtuk.

(kiemelt kép: Thinkstock)