Hozzávalók:
- 1 bögre olvasztott vaj vagy margarin (kb. 15 dkg)
- 1 bögre cukor
- 5 tojás
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
+
- fél bögre darabolt dió
- fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs
- fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
- 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
- A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
- Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
- A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
- Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
- A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
- 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.