Bögrés gyümölcskenyér, a legegyszerűbb karácsonyi sütemény

Kevés olyan karácsonyi sütemény van, amit egyszerűbb lenne elkészíteni, a kevés munka eredménye azonban hatalmas sikert arat: nézzük, hogyan készül a legegyszerűbb és legfinomabb  gyümölcskenyér.

Hozzávalók:

                         +

Elkészítése:

  1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
  2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
  3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
  4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
  5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
  6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.

Forrás

Kedvenc karácsonyi süti lehet az adventi csillag
Amolyan igazi nagymamás süti, aminek nehéz ellenállni.