A Ketkes segítségével egy olyan saláta receptjét hoztuk el, ami nagyon mutatós, és fenségesen finom is. Ezt a díszes salátát minden ünnepi alkalomra elkészíthetjük, a család biztosan rajongani fog érte.
Hozzávalók
1 db csirkemell, 1 kisebb zöldborsó konzerv, 5 db főtt tojás, 150 g sajt, 1/2 doboz olajbogyó, 2 gerezd fokhagyma, 150 g majonéz, zöld saláta
Elkészítése
Főzzük meg a csirkemellet fűszeres vízben, majd hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe egy 20 percre. Amikor jól lehűlt vágjuk fel kisebb kockákra, majd keverjük össze a főtt tojás sárgájával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a zöldborsóval és a majonézzel.
A megmosott száraz salátaleveleket tegyük egy tálcára, majd helyezzük el rajta a majonézes salátát úgy, hogy olyan legyen mint egy sündisznó teste. A sajtot és a főtt tojás fehérjét reszeljük le, zúzzuk össze a második gerezd fokhagymát is, keverjük össze majonézzel. Tegyünk saláta levelet a tálcán üresen maradt helyekre. A sündisznó formát vonjuk be a sajtos keverékkel.
Vágjuk el az olajbogyókat hosszában 8 részre, ezekből lesznek a sündisznó tüskéi, majd készítsük el az orrát és a szemeit is olajbogyóból. A sündisznó hátán elhelyezhetünk egy almát, gombát vagy koktélparadicsomot, hogy még jobban mutasson.
Jó étvágyat!