Otthon készült

Látványukkal is lenyűgöznek a sonkával töltött paprikaérmék

Ilyen az, amikor a tökéletes ízvilág és a látványos tálalás találkozik.

Mindenkit elkap időnként a hév, hogy a megszokott ízeknek valami más formát adjon, ami a tálalást is izgalmassá teszi. Az alábbi receptet elkészítve méltán büszkélkedhetünk ételdekorációs művészetünkkel a család és a barátok előtt. A receptért köszönet a Bidista oldalnak.

Hozzávalók

  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg gépsonka
  • 7 -8 dkg vaj
  • 2 db zöld paprika
  • 1 db piros paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • zöldpetrezselyem

Elkészítése

A krémsajtot tegyük be a fagyasztóba, a sonkát szeleteljük fel apró darabokra. A kaprot és a zöldpetrezselymet vágjuk apróra. Tegyük a sonkát egy tálba, és keverjük össze az apróra vágott kaporral és a zöldpetrezselyemmel. Vegyük ki a krémsajtot a fagyasztóból és reszeljük le, majd adjuk hozzá a sonkás keverékhez. A puha vajat keverjük hozzá. Ahhoz, hogy a vaj puha legyen vegyük ki a hűtőből 30 perccel előbb. Ha elfelejtettük, akkor vágjuk kockára és tegyük be 5 másodpercre a mikrosütőbe. Tisztítsuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát, adjuk a masszához. Keverjük össze a tölteléket egy villával. Mossuk meg a paprikákat, vágjuk le a végeiket és távolítsuk el a magokat. Vigyázzunk, hogy egészben maradjanak a paprikák. Töltsük meg a töltelékkel, majd tegyük hűtőbe. Így a vaj lehűl és a töltelék összeáll. Néhány óra elteltével vegyük ki a megtöltött paprikákat a hűtőből, és vágjuk fél cm vastagságú szeletekre. Éles kést használjunk!

Kiemelt kép: bidista.com

6 sonkás különlegesség a húsvéti asztalra
A nagyböjt befejeztével jöhet majd a kulináris élvezetek egész sora, melyekre már most készülhetünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik