Luteránné Kollár Adrien
Otthon készült

Túrós hajtovány csülkös bableves mellé

Egy próbát mindenképp megér: egy biztos, nem maradunk majd éhesek.

Egyszerű és gyorsan elkészíthető recept. Akik kóstolták már csülkös bableveshez, azoknak nagy kedvencük lett. Íme elkészítésének fortélyai.

Túrós hajtovány receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • fél kiló liszt,
  • két tojássárgája,
  • 5 dkg olvasztott vaj,
  • 3 dkg élesztő,
  • 2,5-3 dl tej,
  • pirított tökmag.

A töltelékhez:

  • fél kiló túró,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 20 dkg reszelt trappista sajt,
  • egy tojás,
  • só, bors,
  • egy kis fej vöröshagyma,
  • egy gerezd reszelt fokhagyma.

Elkészítése

  • A fél kiló lisztből, két tojássárgából, 5 dkg olvasztott vajból, 3 dkg élesztőből és 2,5-3 dl tejből elkészítjük a kelt tésztát, mely fánktészta állagú lesz.
  • Fél kiló túrót kikeverünk 2 evőkanál tejföllel, 20 dkg reszelt sajttal, egy egész tojással, sóval, borssal, egy kis fej vajban párolt hagymával, egy gerezd reszelt fokhagymával.
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük túrókrémmel és feltekerjük, mint a bejglit.
  • A tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és pirított tökmaggal.
  • Háromszög alakú szeletekre vágjuk és 190 fokon kisütjük.
Kapcsolódó
Aszalt gyümölcs variáció a túrós álomsüti titka
Az külön jó, hogy alig kell bele liszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.