Otthon készült

Helyi termelők, vidéki portékák a bakonyi ízek vásárán

facebook/bakony expo hivatalos oldala
facebook/bakony expo hivatalos oldala
A VIII. Bakony Expo – bakonyi ízek vására 2021. november 5-7. között várja látogatóit.

“A természet íze – a vidék portékája” jelmondatú három napos termelői vásárnak idén a Veszprém Aréna ad otthont. November 5-én pénteken 14-19 óra, november 6-án szombaton 9-19 óra, november 7-én vasárnap 9-18 óra között kínálják a helyi termelők, vásározók és kézművesek a portékáikat, olvasható a rendezvény hivatalos oldalán.

Kapcsolódó
Szentendrén ősszel is dübörög a termelői piac
Minden héten szerdán és szombaton kínálják portékájukat az árusok. Fotókon mutatjuk a kínálatot.

A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat, tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon.

A Bakony Expo kínálatából természetesen nem hiányozhat kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.

A VIII. Bakony Expo témája a vad

A környékre jellemző ízvilág, értékes receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálhatók, megkóstolhatók.

A rendezvény céljai közt szerepel a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül.

A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.

Kapcsolódó
7 érv, miért boldogít a piacozás
Miért kellene gyakrabban piacra járnunk?
Olvasói sztorik