Tokaji pincészetet választottak Európa legjobbjának

Két díjjal is gazdagodott a Szepsy Pincészet.
Kapcsolódó cikkek

Csodálatos környezetben, Firenze több helyszínén zajlott október 14. és 16. között a The 2022 Golden Vines Awards, mely a bor világának egyik legfontosabb eseménye. A fine wine Oscar-gálájaként is emlegetett három napos rendezvényen vasárnap este a II. Golden Vines Awards díjazottjai között magyar név is szerepelt, méghozzá kétszer, írja a diningguide.hu.

Kapcsolódó
Taroltak a magyar borok a világ egyik legtekintélyesebb borversenyén
Az eredménylista alapján a magyarok végül 4 platina-, 9 arany-, 57 ezüst- és 70 bronzéremmel végeztek.

Mára legendássá vált életművét elismerendő Idősebb Szepsy István elnyerte a 2022 Golden Vines® Hall of Fame Award díjat, azaz bekerült a Hírességek Csarnokába. A Golden Vines® Európa legjobb borászatának járó díjat pedig a Szepsy Pincészet kapta, s ez ékesen bizonyítja, hogy a Szepsy-borok méltán vannak a világ legjobbjai között.

Minden győztes különleges trófeát kapott, amelyet a Golden Vines® szponzora, a Gucci tervezett, és egy erre az alkalomra készített, díszes ládikóban helyeztek el. A díjak jelentőségét tovább növeli, hogy a lista világhírű nevei között a Szepsy kétszer is szerepel. Arra eddig még nem volt példa ugyanis, hogy egy márka két díjat is elnyerjen.

Az egész borász szakmát érintő, jelentős listát 106 ország 943 vezető borszakértője állította össze.

A 2022-ben kiosztásra kerülő Golden Vines® díjak teljes listája a következő:

Kapcsolódó
Kuriózumnak számítanak itthon a grúz borok
Pedig a bor őshazája Grúzia.