Otthon készült vasárnapi ebéd

Tonhalas-kukoricás tészta, a könnyed és gyors ebéd

Az egyszerű ételek sokszor a legfinomabbak!

Könnyedebb ebédnek vagy gyors vacsorának tökéletes a tészta. A hozzávalók segítségével a végtelenségig variálhatjuk, lehet sós, lehet édes, magyaros, olaszos, távol-keleti ízvilágú, húsos, vegetáriánus és vegán és még sorolhatnánk. Ennél a tonhalas-kukoricás tésztánál a tonhal íze átjárja a tésztát, melyet a tejszín krémessé tesz, a kukorica édessége pedig kifejezetten feldob. A tetején a sajt meg… nos, a sült sajt mindent még finomabbá tesz.

Tonhalas-kukoricás tészta

Hozzávalók

  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 nagyobb doboz konzerv tonhal olajban (vagy két kisebb)
  • 50 dkg penne tészta
  • 3 dl tejszín
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyem
  • 15 dkg Ammerländer Maasdamer szeletelt sajt

Elkészítés

A tonhalon levő olajat mélyebb serpenyőbe/edénybe öntjük és üvegesre pirítjuk rajta a kockára vágott hagymát.

Hozzáadjuk az összetört halat, a kukoricát, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel.

Amikor elkezdett összefőni, akkor ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, petrezselyem, szerecsendió mehet bele.

A közben megfőzzük a tésztát, majd összeforgatjuk a szósszal.

Átöntjük egy sütőtálba és a tetejére tesszük a sajtot.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb. negyed óráig sütjük.

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.

Olvasói sztorik