Könnyedebb ebédnek vagy gyors vacsorának tökéletes a tészta. A hozzávalók segítségével a végtelenségig variálhatjuk, lehet sós, lehet édes, magyaros, olaszos, távol-keleti ízvilágú, húsos, vegetáriánus és vegán és még sorolhatnánk. Ennél a tonhalas-kukoricás tésztánál a tonhal íze átjárja a tésztát, melyet a tejszín krémessé tesz, a kukorica édessége pedig kifejezetten feldob. A tetején a sajt meg… nos, a sült sajt mindent még finomabbá tesz.
Tonhalas-kukoricás tészta
Hozzávalók
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 nagyobb doboz konzerv tonhal olajban (vagy két kisebb)
- 50 dkg penne tészta
- 3 dl tejszín
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- őrölt feketebors
- őrölt szerecsendió
- petrezselyem
- 15 dkg Ammerländer Maasdamer szeletelt sajt
Elkészítés
A tonhalon levő olajat mélyebb serpenyőbe/edénybe öntjük és üvegesre pirítjuk rajta a kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk az összetört halat, a kukoricát, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel.
Amikor elkezdett összefőni, akkor ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, petrezselyem, szerecsendió mehet bele.
A közben megfőzzük a tésztát, majd összeforgatjuk a szósszal.
Átöntjük egy sütőtálba és a tetejére tesszük a sajtot.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. negyed óráig sütjük.