Francia melegszendvics, ami biztos, hogy nem okoz csalódást

Figyelem: a világszerte croque monsieur néven elhíresült melegszendvics függőséget okozhat.

Megszámlálhatatlan receptet találhatunk a neten az ízletes melegszendvicsek kategóriájában, de van egy, ami jó alapanyagok kiválasztásával a lehető legjobb választás lehet. Ez a francia melegszendvics – vagy ahogy hazájában hívják, croque monsieur –, ami reggelire és vacsorára, de akár egy gyors ebédre  is jó szívvel ajánlható. Az biztos, hogy aki egyszer megkóstolja a sajtos finomságot, az újra és újra enni szeretne majd belőle, olyan jól harmonizálnak benne az ízek. Az elkészítése pedig nem igényel több időt, mint bármely más melegszendvicsnek.

Hozzávalók:

A besamel mártáshoz:

A melegszendvicshez:

Sokszínű Vidék

Elkészítése:

Besamel mártás:

  1. Az olajat feltesszük lábasban melegíteni
  2. Ha elolvadt, hozzáadjuk a lisztet.
  3. Amikor habzik, akkor a tejet lassan beleöntjük, miközben folyamatosan kevergetjük kézi habverővel.
  4. Felforraljuk, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Sokszínű Vidék

A melegszendvics:

  1. A kenyérszeleteket sütőben 3-5 percig 200 Celsius-fokon megpirítjuk.
  2. Mindkét kenyeret megkenjük 1-1 evőkanál dijoni mustárral.
  3. Az egyik kenyérre rákenjük a besamel mártást, majd rátesszük a sonkát és a reszelt sajtot.
  4. Erre ráborítjuk a mustáros oldalával a másik szelet kenyeret.
  5. Az így kapott szendvics tetejét megkenjük besamel mártással és szórunk rá reszelt sajtot.
  6. A szendvicset visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Sokszínű Vidék

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.