A Balatoni Kör a nagy érdeklődésre való tekintettel kilencedszer hirdette meg az Év Strandétele versenyt, melynek eredményét augusztus 3-án hirdették ki a fövenyesi Kalóz Bisztróban.
Évről évre nagy érdeklődés kíséri az Év Strandétele versenyt, melyen az elmúlt években olyan ételek nyertek, mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Répa-dog vagy a koviubi leves.
Az idei versenyre kilenc vendéglátóhely összesen tizennégy étellel nevezett, közülük választották meg az év strandételét és a kategóriák győzteseit. Kreativitásban ezúttal sem volt hiány a beach foodok összetételét és nevét illetően sem.
A legjobb bisztró kategória nyertese: Hideg tökfőzelék feltétlenül (Gianpierros Étterem, Balatonboglár).
Az Év legjobb vegetáriánus strandétele: Zellerravioli – blansírozott zellerbe „csomagolt” csiperkegombapép (Fogas Bisztró, Alsóőrs)
Az év felfedezettje: Balaton Pil Pil lángos (Lángos World, Balatonmáriafürdő).
Az Év jóárasított strandétele: Party harcsali (Party Hangulat, Vonyarcvashegy)
Kiemelt képünkön az év strandétele, a Balatoni nyelves látható.