Bronzérmes lett és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar cukrász csapat a fagyi világbajnokságon, közölte hétfőn este a Magyar Cukrász Ipartestület a Facebook-oldalán.
A Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, ezt a sikert tudták most egy még nagyobb megmérettetésen túlszárnyalni.
A magyarok az alábbi finomsággal készültek, nem is meglepő, hogy a zsűri nagyra értékelte azt.
Ahogy a közzétett fotókon is látszik, hatalmas volt az öröm a díjátadón. A versenyt Dél-Korea zárta a második helyen, és Olaszország győzött.
A Gelato World Cup-ot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat professzionalizmusának fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb fagylalt-trendeket.