Készítsünk otthon joghurtos lángost egyszerűen!

Annak, aki nem szeretne 2000 Ft-ot kiadni a strandos lángosért.

A strandoláshoz a magyar családok többségénél hozzá tartozik a lángosozás is, jól tud esni a lubickolás utána a puha, sajtos-tejfölös tészta. Az ára már kevésbé esik jól, főleg, ha a família minden tagja „elpusztít” egyet-egyet. Házilag a balatoni lángos árához képest fillérekből elkészíthetjük a Nosalty receptje alapján és garantáltan mindenki jóllakott lesz a végén.

Hozzávalók

Elkészítés

A lángoshoz a cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt (adjunk hozzá egy kanállal a lisztből, így erősebb lesz).

A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, joghurtot és vizet. Géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, míg fényes és enyhén hólyagos nem lesz.

Ezután tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Utána átgyúrjuk, 5 egyenlő részre osztjuk, a gombócokat pedig kiolajozott tálcára tesszük, majd további 30 perc alatt ismét duplájára kelesztjük őket.

A tésztagombócokat vékonyra széthúzzuk.

A felhevített olajban a lángosok mindkét oldalon aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. Frissen, forrón tálaljuk, fokhagymával, tejföllel, sajttal tetszés szerint.

Kapcsolódó
2 ezer forint körül jár a sajtos-tejfölös lángos ára a Balatonnál
A tonhalasért kell legmélyebben a zsebünkbe nyúlni. Az infláció a fagylaltok árát sem kíméli.