Így készül az új őrület, a dubaji csoki

Szeretteinket is meglephetjük vele.

Tulajdonképpen néhány héten, hónapon belül új őrületté vált már Magyarországon is a dubaji csoki, az édességet sokan keresik készen is a boltok polcain, de egyre többen próbálkoznak az otthoni elkészítésével is.

A Nosalty a trendnek felülve elkészítette a saját verzióját. Az elkészítéshez a következőkre lesz szükségünk:

A dubaji csoki elkészítésének lépéseit pedig alábbi galériánkban találod a lap receptje alapján.

Getty Images - Az étcsokoládét olvasszuk fel egy kevés vajjal, majd egy tetszőleges formába (mi egy hosszúkás sütőformát használtunk) helyezzünk folpackot vagy sütőpapírt és öntsük bele az alsó réteg csokoládét. Egy kanál segítségével kenjük picit a szélére is, ezzel egy peremet képezve a tölteléknek.
Getty Images - Tegyük a hűtőbe, és amíg dermed készítsük el a tölteléket.
Getty Images - Az üvegtésztát vágjuk kis darabokra(ha túl kemény ollóval is felvághatjuk) és pirítsuk meg egy kis vajon. Ez akár 10 percet is igénybe vehet.
Getty Images - Ha kihűlt, keverjük össze a pisztáciakrémmel, a tahinivel és egy csipet sóval.
Getty Images - Vegyük ki a csokit, kanalazzuk rá a tésztás krémet, simítsuk egyenesre a tetejét és mehet vissza a hűtőbe.
Getty Images - Ha ez is megdermedt, jöhet rá a maradék étcsokoládé. Tegyük kicsit a hűtőbe, majd ha a teteje már nem folyik, akkor díszíthetjük az olvasztott fehér csokival és az apróra vágott pisztáciával.
Getty Images - Adjunk neki még a hűtőben egy kevés időt, majd ha a teteje is teljesen kemény, akkor fogyaszthatjuk.
Kapcsolódó
3 kiváló kókuszos édesség ünnep- és hétköznapokra
Merüljünk el a kókuszos sütemények világában és élvezzük, ahogy megtelik a konyha a kókusz mennyei illatával!
Címkék: dubaji csokirecept