HIRDETÉS
Otthon készült

Folytatódik az őrület, jön a dubaji csoki fagyi

illusztráció/instagram
illusztráció/instagram
Az évtizedek óta kedvelt vanília, csoki, citrom mellett idén nyáron biztosan sok fagyizóban feltűnik a dubaji csoki hideg gombóc formájában.

Idén nyáron fagylalt formában is megjelenik a dubaji csoki, amely tavaly óriási népszerűségre tett szert, tájékoztatott a Cube-Élmény Kft.-re hivatkozva a Nemzeti Közleménytár.

A fagylaltpiacon egyre nagyobb szerepet kapnak az egészségtudatos termékek: bővül a cukormentes és proteines fagylaltok kínálata, és megjelennek a gyümölcspürékkel és magvakkal készülő fagylaltdesszertek is.

Tavaly hazánkban is végigsöpört a dubaji csoki hullám, így a fagylaltospultokban is megjelenik ez az íz. Olaszországban, a világ legnagyobb fagylaltipari kiállításán is tapasztalható volt, hogy a pisztácia igen népszerű lesz idén, jellemzően savanykásabb ízzel vagy málnával, fehércsokival kombinálva

– vetítette előre az idei nyár újdonságát és várhatóan nagy slágerét Pataky János, a Manna Ice új ízeinek fejlesztője.

Pataky hozzátette: a minőségi alapanyagok iránti kereslet folyamatosan nő, a vásárlók egyre inkább a természetes összetevőkből készült fagylaltokat keresik.

2024 őszén új édességként robbant be a köztudatba Magyarországon a dubaji csoki, és kezdetét vette az őrületes dubaji csoki láz, mely beszippantotta az országtorta kétszeres győztesét is.

Kapcsolódó
Ő áll a dubaji csoki őrület mögött
Sosem gondolta, hogy globális méretűvé növi ki magát az ötlet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik