Idén nyáron fagylalt formában is megjelenik a dubaji csoki, amely tavaly óriási népszerűségre tett szert, tájékoztatott a Cube-Élmény Kft.-re hivatkozva a Nemzeti Közleménytár.
A fagylaltpiacon egyre nagyobb szerepet kapnak az egészségtudatos termékek: bővül a cukormentes és proteines fagylaltok kínálata, és megjelennek a gyümölcspürékkel és magvakkal készülő fagylaltdesszertek is.
Tavaly hazánkban is végigsöpört a dubaji csoki hullám, így a fagylaltospultokban is megjelenik ez az íz. Olaszországban, a világ legnagyobb fagylaltipari kiállításán is tapasztalható volt, hogy a pisztácia igen népszerű lesz idén, jellemzően savanykásabb ízzel vagy málnával, fehércsokival kombinálva
– vetítette előre az idei nyár újdonságát és várhatóan nagy slágerét Pataky János, a Manna Ice új ízeinek fejlesztője.
Pataky hozzátette: a minőségi alapanyagok iránti kereslet folyamatosan nő, a vásárlók egyre inkább a természetes összetevőkből készült fagylaltokat keresik.
2024 őszén új édességként robbant be a köztudatba Magyarországon a dubaji csoki, és kezdetét vette az őrületes dubaji csoki láz, mely beszippantotta az országtorta kétszeres győztesét is.