A legtöbb boltból a kenyeret műanyagot is tartalmazó zacskóban vihetjük haza. Minimum van egy átlátszó műanyag csík, „ablak” a papírzacskó oldalán, míg az előrecsomagolt kenyereket 100 százalékban műanyag zacskóba teszik. Hazaérve aztán sokan hagyják is a bolti csomagolásban a pékárut. Bár kézenfekvő megoldásnak tűnik, valójában ez az egyik legrosszabb módszer, írta a Vince, a The Daily Meal cikkére hivatkozva.
Érdemes inkább vászon- vagy papírzacskót választani
A titok a szellőzésben rejlik. Ha a kenyeret túl sok levegő éri, hamar kiszárad és megkeményedik. Ha műanyagba zárjuk, a nedvesség bennreked, és gyorsan megpenészedhet. A vászon és a papír ezzel szemben arany középutat kínálnak. Engedik lélegezni a kenyeret, de nem hagyják teljesen kiszáradni.
A legjobb választás a kenyértáska vagy a kenyértartó doboz
Egy jól szellőző, zárható kenyértáska hosszabb ideig frissen tartja a kenyeret, a papírzacskóban azért hamarabb kiszárad. Még jobb eredményt érhetünk el, ha a vászonba csomagolt kenyeret kenyértartó dobozban tároljuk. Fontos azonban, hogy a doboz ne zárjon teljesen légmentesen, különben a kenyerünkön megkezdődhet a penészedés.
Mint arról beszámoltunk, megválasztották az év legfinomabb kenyereit, valamint azt is elárultuk, hogy miért vágják be a kenyerek tetejét.

