Otthon készült

Tökéletes sült krumpli: egy apróságon múlik, amit sokan elrontanak

getty images
getty images
A Michelin-csillagos séf elárulta a titkot.

A tökéletes sült krumpli nem szerencse kérdése, hanem a jó konyhatechnikáé. Alexander Herrmann, a Michelin-csillagos séf elárulta azt az apró, de annál hatékonyabb trükköt, amellyel a burgonya egyszerre lesz kívül aranybarnán ropogós, belül pedig kellemesen puha, írta az EgészségKalauz.

A sült krumpli sokak kedvence – egyszerű, mégis minden alkalommal másképp sikerül. Van, hogy pépes, van, hogy túlságosan zsíros, vagy éppen nyers marad belül. Herrmann módszere azonban garantálja a tökéletes állagot, akár vasárnapi ebédhez, akár egy gyors vacsorához készíti.

Az alábbi galériában megmutatjuk a séf aranyszabályait ropogós sült krumplihoz.

4 fotó

 

A ropogós sült krumpli receptje Alexander Herrmanntól

  • 700 g viaszos burgonya (például kifli- vagy salátaburgonya)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kezeletlen citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 szál lapos levelű petrezselyem

A közelmúltban bemutattunk egy pofonegyszerű trükköt, miszerint egyszerű hozzávalón múlik a ropogós panír, valamint megosztottuk azokat a toplistás helyeket, ahol a legjobb rántott húst készítik Magyarországon.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik