A tökéletes sült krumpli nem szerencse kérdése, hanem a jó konyhatechnikáé. Alexander Herrmann, a Michelin-csillagos séf elárulta azt az apró, de annál hatékonyabb trükköt, amellyel a burgonya egyszerre lesz kívül aranybarnán ropogós, belül pedig kellemesen puha, írta az EgészségKalauz.
A sült krumpli sokak kedvence – egyszerű, mégis minden alkalommal másképp sikerül. Van, hogy pépes, van, hogy túlságosan zsíros, vagy éppen nyers marad belül. Herrmann módszere azonban garantálja a tökéletes állagot, akár vasárnapi ebédhez, akár egy gyors vacsorához készíti.



- 700 g viaszos burgonya (például kifli- vagy salátaburgonya)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kezeletlen citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 3 szál lapos levelű petrezselyem
A közelmúltban bemutattunk egy pofonegyszerű trükköt, miszerint egyszerű hozzávalón múlik a ropogós panír, valamint megosztottuk azokat a toplistás helyeket, ahol a legjobb rántott húst készítik Magyarországon.

