Otthon készült

Kiderült, mit okoz a lefolyóba öntött forró főzővíz

getty images
getty images
Örök kérdés, hogy jót vagy épp rosszat teszünk akkor, ha főzés után beleöntjük a forró vizet a lefolyóba.

Biztos számtalanszor eszünkbe jutott már, jót vagy épp rosszat teszünk-e a mosogatóval, ha főzés után beleborítjuk a forró vizet, írta a Nosalty, a Bild cikkére hivatkozva.

Szinte minden konyhában forró víz kerül a mosogatóba, amikor tésztát vagy burgonyát főzünk, például egy fantasztikus rakott krumplit. Sokan elgondolkodunk azonban, hogy a hő károsíthatja-e a csöveket.

A forró vagy forrásban lévő víz lefolyóba öntése teljesen biztonságos

– nyilatkozta a lap által megkeresett vízvezeték szerelő.

Ennek oka a csövek ellenálló képessége: a konyhai csövek úgy vannak kialakítva, hogy akár 130 Celsius fokig is ellenálljanak.

Tisztítja a csatornát is

A forró víz nem károsítja a csöveket, hanem éppen ellenkezőleg, segít megtisztítani őket. Ha zsír vagy ételmaradékok rakódnak le a csövekben, az bosszantó eltömődésekhez vezethet. Az intenzív hő azonban könnyebben fellazítja ezeket a lerakódásokat, amelyek így egyszerűen leöblíthetők. Így a forrásban lévő víz természetes csatornatisztítóként hat – vegyszerek és további költségek nélkül.

A vízvezeték szerelő szerint, ha fokozni szeretnénk a hatást, főzés után adjunk egy kis mosogatószert a forró vízhez, mielőtt beöntenénk a csatornába. A habos tisztítószer segít, hogy a forró vízzel együtt még a makacs lerakódásokat is feloldja.

Mint azt megírtuk, se mosószerre, se hipóra nincsen szükség, hogy újra hófehérek legyenek a konyharuhák, valamint azt is elárultuk, hogy vannak olyan konyhai termékek, amiket a legtöbben ember rossz helyen tárol.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik