Karácsony környékén sok családban készül kocsonya, és bár a hideg zselé sokáig frissnek tűnhet, a látszat néha csal, írja a Street Kitchen.
A lap cikke szerint a jól elkészített, tiszta zselés, hűtőben tartott kocsonya 3-4 napig biztonságosan fogyasztható. A kocsonyánál nincs tipikus „romlott szag”, és ez az, ami miatt sokan hajlamosak túl magabiztosan nyúlni hozzá több nap után is.
Kitérnek a cikkben arra is, hogy a kocsonya gyorsabban romlik, ha telepakoljuk hússal, füllel, csülökkel, körömmel, hiszen a nagyobb felület több levegővel találkozik, a húsok pedig gyorsabban veszítik el frissességüket, mint a tiszta alaplé.
Amikre érdemes még odafigyelni a tárolásnál:
- 0–5 °C közötti hűtés: a kocsonya hűtőben érzi igazán otthon magát. Szobahőn ne tárold!
- Teljes lefedés: fóliázd le vagy tedd zárható dobozba, mert a levegőben több a baktérium, mint gondolnád.
- Tiszta tálalás: ne kanalazz bele kétszer ugyanazzal az evőeszközzel.
Arról itt írtunk korábban, hogy lesz szinte átlátszóan tiszta a kocsonya, a tökéletes receptet pedig itt osztottuk meg.

