Virágzó vidékünk

3 magyar város a világ 100 legnépszerűbb úti célja között

A listán a szállások átlagára és a vendégek értékelése alapján legjobbnak ítélt helyek szerepelnek.

A trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 900 ezer szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Az adatok szerint havonta 80 millió felhasználó választja utazásának megtervezésénél a trivagot, melynek metakereső 200 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti abban, hogy az utazók megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.

Pécs - Fotó: MTI, Jászai Csaba
Pécs – Fotó: MTI, Jászai Csaba

A trivago Best Value Index (legjobb ár-érték arány) áttekintést ad a világ legmagasabbra értékelt úti céljairól egy speciális algoritmus segítségével. Az index egyesíti a szállodai árakat, a vendégek véleményét, így a 100-as lista azokat a célpontokat nevezi meg, ahol a szállás megfizethető és a látnivalók nagy népszerűségnek örvendenek.

Szeged - Fotó: Facebook
Szeged – Fotó: Facebook

A trivago Best Value Indexe alapján három magyar város került be a világ 100 legnépszerűbb úti célja közé. Pécs a 8., Győr a 43., Szeged pedig az 50. helyet szerezte meg. A listát egyébként a kínai Fenghuang vezeti. Az első tízben további 5 európai és 3 ázsiai helyszín szerepel.

Győr - Fotó: Facebook
Győr – Fotó: Facebook

Az áttekintés, azaz a 2016-ra ajánlott top 100-as rangsor a 2014. október 1.- 2015. szeptember 30. közötti, egy éjszakára egy standard kétágyas szobára számított ár alapján készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik