Jó üzlet a strucctenyésztés a fiatal gazda szerint

Megjelentek Tiszasülyön a hatalmas madarak, tenyésztőjük bennük látja a jövőt.
Kapcsolódó cikkek

Vizi Gellérték portáján húsz fiatal strucc szaladgál, de a család közeli tanyáján szaladgál még tizennégy madár – írta a szoljon.hu.

A fiatalember mezőgazdasági technikusi végzettséget szerzett, családja őstermelő, így nem áll tőle távol az állattartás.

Megéri velük foglalkozni, nagy rájuk a kereslet és jó áron lehet értékesíteni az állatokat – mondta a lapnak Vizi Gellért. – Tenyészteni akarom őket. Egy strucctojás ára jelenleg körülbelül ezer forint, de megéri kikelteni, hiszen a kicsikért megadnak harmincezer forintot is.

A fiatal gazda természetesen már kóstolta a strucc húsát, melyet finomnak talál. A tojás is ízlik neki: édesebb a tyúktojásnál, melyből 24 darab felel meg egy struccénak, magyarán egy egész család megreggelizhet belőle.

Könnyű őket tartani. Kiskorukban kell nagyon figyelni, hogy ne fázzanak fel. Öt hónapos koruktól viszont nyugodtan nevelhetjük a szabadban is, a téli hideg sem árt nekik – árulta el a fiatalember.

A Tiszasülyön járó turisták körében is gyakran bekéredzkednek nézelődni, de a helyi ovisok is voltak már látogatóban. A struccfarm ugyanis a falu nevezetessége lett.

Fotók: Facebook/Vizi Gellért