Virágzó vidékünk

Turistalátványosság lett a mézeskalácsból épült falu

Ha karácsony, akkor a mézeskalács sem maradhat el. Különösen nem Geresdlakon, ahol idén ismét megformálták a falu minden utcáját, házát az édességből.

A geresdlaki Német Klub Kulturális Egyesület  kilencedik alkalommal nyitotta meg Geresdlakon a Mézeskalács-falu kiállítást- írja a pécsiújság.  A helyiek ezúttal is a falu három településrészének (Püspöklak, Geresd, Kisgeresd) pontos mását készítették el mézeskalácsból. Minden egyes darab a helyiek keze munkáját dicséri, akik rendkívül nagy műgonddal, az apró részletekre is ügyelve dolgoztak, a tavalyi alkotások is ezt bizonyítják.

45 kiló liszt, 20 kiló cukor, 7 kiló méz, 100 tojás, fahéj, margarin és szódabikarbóna. Ennyi alapanyagból készült az idén a 110 mézeskalács ház. A párját ritkító tárlaton a kevesebb, mint nyolcszáz lelket számláló kis falu minden utcája és háza is szerepel, s az alkotások része már évek óta a templom, a focipálya, az iskola és az óvoda is. Mára igazi turistalátványosság lett a minifalu, évente több ezren emiatt keresik fel a települést.

A látvány mellett a teremeben terjengő mézeskalács illat fokozza az élményt, amit mielőbb érdemes átélni. A csodás alkotás csak február végéig tekinthető meg.

Fotó:Geresdlak/facebook
Fotó:Geresdlak/facebook

Látványos videó a tavaly előtti megnyitó rendezvényről

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik