Virágzó vidékünk

Sztár lett az új barátokra vágyó elkóborolt póni

Járt szőlőültetvényben, máshol répával vendégelték meg.

Több mint tíz kilométerre bandukolt el otthonától a múlt héten Taxi, a zákányszéki póni: az állat Domaszékig kóborolt – írta a Délmagyar.

Annak ellenére, hogy a ló kecskékkel, birkákkal és baromfikkal osztozik a hatalmas birtokon, úgy tűnik senki sem kárpótolja egykori barátját, egy szamarat. Amióta az nincs, nem talál igazi társat.

– Tavaly nyáron is meglógott egyszer, amikor szénahordás közben nyitva maradt a kapu. Akkor a Kulipintyó Csárda mögötti lovastanyára kéredzkedett be

– mesélte a portálnak gazdája, Lévai Tibor.

A zákányszéki birtokot körülvevő kerítést valószínűleg egy kecske meghúzta, most ott jutott ki Taxi. Keresésére a Facebookon tettek közzé felhívást, és ott igazi sztár lett a póni. Sokan reagáltak a felhívásra, és kiderült, hogy Taxi járt szőlőültetvényben, máshol répával vendégelték meg, de senki nem fogta be. Végül kiderült, hogy ismét egy lovasbirtokon húzta meg magát, és a szelíd állatot a gazda befogadta 12 kilométernyire a tanyától, ahonnan elindult.

Taxi ma már újra a megszokott környezetében legelészik, és néhány héten belül Németországból hat ló érkezik a tanyára, így újra lesz társasága.

Zákányszékről Domaszékig kóborolt Taxi, a póni – mert társaságra vágyott. Néhány óra alatt sztár lett.

Közzétette: Delmagyar.hu – 2018. március 24.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik