Virágzó vidékünk

Rejtőzködve bújik meg a Kis-Balaton picinyke szigete

Rejtőzködve bújik meg a Kis-Balaton picinyke szigete

A terület egy fahídon átsétálva közelíthető meg.

Balatonmagyaród nevét hallva az embernek nem a Balaton legkedveltebb üdülőhelye jut az eszébe, ugyanakkor a falu és környezete természeti ritkaságnak számít. A település területének jelentős hányada a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védettsége alatt áll, és közigazgatási területén található a Kányavári-sziget, mely jelentős idegenforgalmi látványosságnak számít.

Fotó: MTI/Varga György

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton fokozottan védett területe, melyet a Zala folyó és a Kis-Balaton nyugati víztározója ölel körül. A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval ideérkezőket. A sziget csak gyalogosan érhető el, és egy fahídon közelíthető meg. Ez a különleges, ívelt fa szerkezetű híd mára a Kis-Balaton jelképévé vált.

Fotó: MTI/Varga György

A szigeten pihenési és tűzrakási lehetőség is van, szalonnasütő helyek, pihenő padok, játszórészek várják a vendégeket. A sziget kedvelt horgászhely is.

Fotó: MTI/Varga György

A Kányavári-sziget területének kilátóiból csodálatos látvány a Kis-Balaton különleges élővilága. A szigeten kialakított Búbos vöcsök tanösvény részletesen bemutatja a madárvilágot. Az ösvény majdnem 2 kilométer hosszú, 15 állomása 1-1,5 óra alatt végigsétálható.

Az MTI fotóriportere drónjával madártávlatból mutatta meg nekünk e csodás tájat.

Kiemelt kép: MTI

Olvasói sztorik