Tíz fenyőfát öltöztetnek karácsonyi díszekbe Székesfehérváron

Közösségi kezdeményezésre 10 földlabdás fenyőt helyeztek ki Székesfehérváron, amelyre mindenki felrakhatja a saját díszét.

A vírusjárvány miatti helyzetben sokan nem tölthetik együtt az ünnepeket, távolságot kell tartanunk mások, és saját biztonságunk érdekében. Ám mégis a legszebb ünnepre készülünk, ami a szeretetről, összetartozásról szól.

Ebben a helyzetben gyakran érezhetjük, hogy hiányzik egy kapocs. Ezt a kapcsot adja meg egy új kezdeményezés Székesfehérváron, ahol tíz földlabdás fenyő várja a székesfehérvári Zichy liget elején, hogy a város lakói saját díszüket a fára téve, egymástól távol, mégis közösen feldíszítsék azokat az ünnepre, írta a szekesfehervar.hu.

A fenyők egy székesfehérvári Facebook csoport kezdeményezése nyomán kerültek a parkba, ahol a város lakói saját díszekkel varázsolhatnak belőlük december 24-re karácsonyfákat.

Sokszínű Vidék

A kezdeményezéssel a Fehérvári vagyok! csoport egyik tagja, Horváth-Tancsa Ágnes kereste meg a város polgármesterét. Cser-Palkovics András támogatta az ötletet, amely mára el is kezdett formát önteni. A Zichy liget elején, a térkővel borított területére kerültek ki a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársainak segítségével a földlabdás fenyők, amiket kedvére díszíthet minden fehérvári.

Akik szeretnének a közös fadíszítésben részt venni, és kilátogatnak a Zichy ligetbe, többféle fa közül is választhatnak. Nordmann-, ezüst-, kolorádói jegenye- és lucfenyő egyaránt várja, hogy lelkes kezek feldíszítsék. Az időjárás viszontagságaira tekintettel természetesen érdemes “ellenálló” dísszel érkezni, hogy sokáig ékességei lehessenek az összetartozás karácsonyfáinak.

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

A fák a tervek szerint Vízkeresztig, azaz január 6-ig állnak majd a Zichy ligetben – remélhetőleg sok fehérvári örömére.

Az ünnepek után a fenyőket a városi közművelődési intézmények udvaraiban, kertjeiben ültetik ki, ahol gondos odafigyelés mellett felcseperedve az adott városrész karácsonyfái lehetnek a későbbi esztendőkben.

Az egyedülálló kezdeményezést a közösségi oldalon örömmel fogadta a város lakossága, jó lehetőséget látva benne a közösség összetartására, a „nem vagyunk egyedül” érzésének erősítésére. Amennyiben az ötlet sikeresnek bizonyul, akár hagyomány is lehet a közös fadíszítésből.

Az egyik fára a Sokszínű vidék munkatársa tette fel szerkesztőségünk díszét. A remek kezdeményezéshez őszintén gratulálunk!

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Kapcsolódó
Egy zalai faluból származik az ország karácsonyfáinak zöme
Még néhány nap, és hazánk városainak tereit ellepik a fenyőárusok.