Páratlan látványt nyújt a magyar rózsák kertje Szolnokon

Június a rózsák hónapja. Az egyik legkedveltebb virágunk a nyár elején mutatja legszebb formáját.

A Szolnok szívében található Verseghy Park egy igazán különleges látnivalót kínál a Tisza-parti városba látogatóknak.

A barokk stílusú park 1930-ban épült.  A szabályos szerkesztésű mértani kert illeszkedett a megyeháza hátsó homlokzatához. A területen már ekkor rozáriumot, azaz rózsakertet alakítottak ki, ahol magyar nemesítésű rózsafajtákat telepítettek.

Ezek a a rendkívül dekoratív fajták, ellenállók a betegségekkel szemben és szárazságtűrők, melyeket ma már jórészt csak nemesítő telepeken, fajtagyűjteményekben fordulnak elő.

Takács Éva Csilla

Takács Éva Csilla

A hatalmas területen elhelyezkedő park a szolnokiak és az idelátogatók közkedvelt pihenőhelyévé vált. Csodás  élmény sétálni a gyönyörű rózsák között, a park közepén épült pergolák pedig tovább fokozzák a látványt.

A rózsafajtákról kihelyezett táblákról kapunk részletes felvilágosítást, így megismerhetünk számos, méltán híres magyar nemesítésű, dekoratív rózsafajtát is.

A Rózsakert történelmének része  2000-es  árvizet követő rekonstrukció, amikor a közel 80 éves vadgesztenye fasor és az allék alatt 1000 m2 egynyári virágfelületet alakítottak ki.

Valójában 2009-ben, a Damjanich uszoda lebontását követően kelt új életre a park.  Szolnok szívébe visszatértek a rózsák, a Verseghy park és a Rózsakert ismét régi fényében tündökölve várja a szolnokiakat és a városba látogatókat.

Kukkants be galériánkba!

Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Takács Éva Csilla
Kapcsolódó
Kár kidobni a rózsaszirmot, mutatjuk mit készíthetünk belőle
A rózsaápolás okos megoldásairól, rózsavíz és -illatosító készítéséről a virágok szerelmeseinek.