Egyedülálló ritkaságok gyűjteménye a Soproni Egyetemen

A gyűjteményt 1971-ben hozták létre.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával megújult és új funkciókkal bővült a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetének Vadgazdálkodási Gyűjteménye, melyet december 15-én adtak át. Ezzel a Soproni Egyetem egyedülálló ritkaságokat is tartalmazó tárlata a nagyközönség számára is látogathatóvá válik, és Sopron város turizmusa újabb attrakcióval bővül, írta a Sopron Média.

MTI/Filep István

A jelentős történeti értékeket tartalmazó gyűjteményt 1971-ben hozták létre, az akkor megrendezett Budapesti Vadászati Világkiállítás vidéki helyszíneként. A gyűjtemény alapját az egyetem múltjából származó selmeci tárgyi emlékek, valamint egyéb – többek között az 1910-es Bécsi Nemzetközi kiállításhoz köthető – muzeális értékek képezik.

2021-ben az “Egy a Természet” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmával egészült ki a gyűjtemény a világkiállítások történelmét bemutató tárlattal.

MTI/Filep István

A 100 éves Botanikus Kertben található impozáns egyetemi főépületben a felújítással egy olyan rendezvényhelyszín született, ahol konferenciákat, workshopokat, ismeretterjesztő előadásokat is lehet rendezni.

Kapcsolódó
Minden elsős hallgatója után fát ültet a Soproni Egyetem
Az erdőterületek bővítése kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben.