Virágzó vidékünk

Dübörög a turizmus a Sopron-Fertő térségben

Elkészült az “Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő Turisztikai Térségben„ nevű 579 millió forintos projekt, melynek köszönhetően gyönyörű, erdei-mezei bringaúton érhetik el a kerékpárosok Sopronból a Fertő tavat, a kirándulók pedig újra kilátóból nézhetnek körül a Kecske-hegyről, illetve az ország első tanösvényét digitális kalandtúraként is végig járhatják.

Sopron és Harka között kerékpárforgalmi létesítményeket alakítottak ki, melyeknek köszönhetően a két szomszédos település szép természeti környezetben vált elérhetővé egymás és a kirándulók számára.

A régóta várt kerékpáros út révén jó minőségű, 4,3 km hosszú erdei-mezei útvonalon, biztonságosan lehet eljutni Harkára, illetve a határon át egészen az ausztriai Sopronnyékre. Ráadásul a fejlesztést követően módosították az EuroVelo 13 útvonalat, így mostantól ez a szakasz is a nemzetközi kerékpáros túraútvonal részévé vált.

Elkészült Sopronban a Nemeskúti út is, amely így kerékpározásra is alkalmassá vált. Ezzel a fejlesztéssel Sopron felől jó minőségű, szilárd burkolattal ellátott úton érhető el a Fertő-tó körüli kerékpárút-hálózat. Kialakítottak egy egyedülállóan szép panorámaponton kerékpáros pihenőhelyet is padokkal, asztallal, információs táblával és térképpel.

A csaknem 14 méter magas soproni Kecske-hegyi kilátót a Tómalom és Fertőrákos közötti területen álló korábbi kilátó helyén építették újjá. Innen pazar kilátás nyílik a környék erdőségeire, Sopron városára és a Fertő tóra. Ezzel párhuzamosan a soproni Lőverekben kialakított Alpin Park továbbfejlesztésével is végeztek a szakemberek. A különleges erdei kalandpark három új játszótéri elemmel bővült, amely így még színvonalasabb aktív kikapcsolódási helyszínt jelent a családok számára.

A Ciklámen-tanösvény a digitális fejlesztések révén a bakancsos turisták új célpontja lesz, amely a kiterjesztett valóság segítségével új élményeket biztosít a kirándulók számára. A Digitális Vándor alkalmazáson keresztül is elérhető, a Soproni-hegyvidék legismertebb sétaútja kacskaringósan a Soproni Parkerdő legszebb részeire kalauzol bennünket, természetesen az ősszel virágzó, szemet-lelket gyönyörködtető ciklámen mezőkön keresztül.

A Fertő-tóban megépült vízi madárles pedig a Nemzeti Park által szervezett túrák keretében nyújt különleges természetközeli élményt a nádas gazdag, a világon is ritkaságszámba menő madárvilágának felfedezésére.

Kapcsolódó
Lenyűgöző erdei élmények a Soproni-hegység magaslatán
A vadasparkban dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és számos apróvadfaj tekinthetők meg.
Olvasói sztorik