Keresik az év legszebb kerékpárútját

Szavazz te is!

Mint minden évben, idén is megválasztásra kerül az Év Kerékpárútja, ez alkalomból az Aktív Magyarország weboldal várja az ország legizgalmasabb kerékpárútjainak jelöléseit, olvasható a szervezet weboldalán.

Február 13-19. között lehet javaslatként regisztrálni a kedvenc kerékpárút-szakaszt. Kitétel, hogy megszakítás nélkül végig lehessen rajta tekerni, és legalább 7 kilométer hosszú legyen. Ha izgalmas látnivalók vannak az útvonal mentén, vagy ha szép tájon fut keresztül a bringaút, nagyobb eséllyel indul a versenyen.

Aktív magyarország/facebook

A pályázatot a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdeti és szervezi meg. Célja a kerékpáros turizmus támogatása, és új túrahelyszínek ajánlása – hogy minél többen pattanjanak nyeregbe.

A díjat 2022-ben a Kaposvárról induló kerékpáros útvonal nyerte el a címet, amely megkerüli a Deseda-tavat. 2021-ben a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő szakasz lett az Év Kerékpárútja, 2020-ban pedig a Tatabányát Tatával összekötő, az Által-ér mentén kanyargó kerékpárút kapta az elismerést.

A beküldött pályázatokat  és a szakemberek által javasolt szakaszokat idén is szakmai zsűri értékeli, majd ezután kiválasztja a 11 legjobb útvonalat.

Ezután a nagyközönség szavazhat arról az Aktív Magyarország Facebook oldalán április 17-30. között, hogy megyik út érdemli meg az Év Kerékpárútja címet.

A végeredmény az elmúlt évekhez hasonlóan május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján kerül kihírdetésre. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.

Kapcsolódó
Új alkalmazás indult kerékpárosoknak
A Kerékpárosbarát minden fontos információt tartalmaz és folyamatosan bővül.