Csodás környezetben kanyarog az év erdei kerékpárútja

Az erdei környezet szépsége, nyugalma jelentős számú látogatót vonz ide.

Az Országos Erdészeti Egyesület augusztus végén indította el pályázatát, amelyben – immár harmadik alkalommal – Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresték. A 2023. évi pályázatra ismét szép számban érkeztek nevezések, amelyekből egy szakmai zsűri választotta ki végül azt az öt útvonalat, melyre internetes szavazáson lehetett voksolni.

A pályázattal az egyesület azt szeretné elérni, hogy az aktív turizmus, azon belül az erdei kerékpáros turisztika fellendüljön. Átfogó céljuk a kerékpáros közlekedési módot választók részarányának növelése, továbbá az ország erdeinek bemutatása. Cél a környezettudatosság javítása, az egészséges életmód előtérbe kerülése az erdei kerékpározásra ösztönzés által.

A szavazás lezárult, az Országos Erdészeti Egyesület október 3-én eredményt hirdetett. A nagyközönség voksai alapján

az év erdei kerékpárútja a szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben lévő erdei kerékpárút.

Kocsányos tölgyesek alatt vezet az év erdei kerékpárútja

A NEFAG Zrt. kezelésében álló Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben, kocsányos tölgyesek alatt vezet ez a 1026 méter hosszú erdei kerékpárút, árnyékot biztosítva kerékpárosnak, gyalogosnak, minden feltöltődni vágyónak.

A szilárd burkolatú bicikliút kapcsolódik Szolnok város kerékpárút-hálózatához. Az erdei környezet szépsége, nyugalma jelentős számú látogatót vonz.

A parkerdő ahhoz az alföldi fásítási programhoz kapcsolódik, amely még Kaán Károly nevéhez fűződik, s célja, hogy megtörje a szárító, és pusztító szelek erejét. A 225 hektár nagyságú kocsányos tölgyerdőben húzódó útszakaszt bátran használhatják gyermekes családok is.

Kapcsolódó
Az erdő felett építettek kerékpárutat Belgiumban
10 méteres magasságban tekerhetünk rajta.